EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
Επιμελητηριο Αιτωλοακαρνανίας

Διαμαρτυρία για επιτραπέζιο παιχνίδι – Εξέταση από την Επιτροπή για την προστασία της ψυχικής υγείας των ανήλικων καταναλωτών.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία-αναφορά καταναλωτή σχετικά με το επιτραπέζιο παιχνίδι “What do you meme” της εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο “A.S Company S.A” που περιήλθε σε γνώση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων του άρθρου 7α του ν. 2251/1994, το Υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε επιστολή με την εισήγηση των μελών της Επιτροπής Προστασίας. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του που πωλούν το συγκεκριμένο παιχνίδι να μεριμνήσουν για:

  • Την τοποθέτηση (χωροταξικά) του συγκεκριμένου επιτραπέζιου παιχνιδιού εντός των καταστημάτων σε διακριτούς χώρους  μεταξύ ενηλίκων και ανήλικων καταναλωτών.
  • Την ενημέρωση των αρμοδίων υπαλλήλων των καταστημάτων ότι το συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι απευθύνεται  σε ηλικίες 18+ , όπως αναγράφεται και στην συσκευασία του.

Με αφορμή αναφορά καταναλωτή σχετικά με το επιτραπέζιο παιχνίδι “Shit happens” της εταιρείας με διακριτό τίτλο “AS Company S.A.” , που περιήλθε σε γνώση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων και συζητήθηκε διεξοδικά με βάση το άρθρο 7α του νόμου 2251/1994, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις -μέλη του  που πωλούν το συγκεκριμένο παιχνίδι  να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου παιχνιδιού στα καταστήματα σε χώρους που απευθύνονται σε ενήλικες, με τη διάκρισή του από τα επιτραπέζια παιχνίδια που αφορούν σε παιδιά, προκειμένου να μην προκαλείται σύγχυση μεταξύ ενήλικων και ανήλικων καταναλωτών.

Η ενημέρωση αποσκοπεί στη διασφάλιση της προστασίας των ανηλίκων και στην ευαισθητοποίηση των προμηθευτών και του κοινού.

Προηγούμενο ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩΝΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ MIS 5076713.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter